www.tourdekids.cz

Výsledky závodů TdK v Ostravě (18.5.2013)

20.05.2013

sobotu 18. května 2013 se uskutečnil již 4 závod Tour de Kids v této sezóně, zavítali jsme na Masarykovo náměstí do Ostravy. Počasí se podařilo, odpoledne nám svítilo sluníčko. Do závodu se registrovalo 131 malých závodníků ve věku od 1 do 11 let. Děti si mohly během čekání na svůj závod pohrátherním stanu stanu s Legem, zaskákat si na skákacím hradu, zacvičitklaunem Čiko, soutěžitkomisařem Vrťapkou, využít mobilní hřiště a spoustu dalších aktivit. Celé odpoledne příjemně uteklo a na závěr jsme mohli odměnit žlutým dresem deset vítězů a vítězek. Úplně na závěr proběhlo slosování startovních čísel, hlavní výhrou bylo odrážedlo Amulet.

A nyníprůběhu závodu:

letošním roce jsme pořadí závodů obrátili, aby se nám naši nejmenší závodníci mohli po obědě trošku prospat a na náměstí dorazit odpočatí a nabuzení do jejich závodu na odrážedlech.

 

TdK5 (ročníky 2002 a 2003)

Kluci i mladé slečny měli rozjížďky snadné, protože postoupili úplně všichni. Kluků se registrovalo pět a holky tři, medaili měly teda zaručenou ještě před první jízdou. Do finále se probojovali Tomáš Řeha, Matyáš Malík, Ondra Gazda, Maxim Rokosz a Dominik Kraus. Nejrychleji do cíle dojel Maxim Rokosz, druhý Ondra Gazda a třetí Matyáš Malík. Mezi slečnami zvítězila Adéla Průchová před druhou Barčou Pokornou a třetí Karolínou Drlíčkovou.

 

TdK4 (ročníky 2004 a 2005)

V této kategorii už se muselo v rozjížďkách bojovat o postup do finále. Celkem ze tří rozjížděk mohli postoupit pouze první dva a to byly tvrdé boje, protože ve finále při nájezdu do cílové rovinky po dojetí prvního kola došlo k hromadnému pádu, naštěstí se nic nestalo, ale pouze vítěz Maxim Obuch se do pádu nezamotal. O další místa se pak muselo bojovat. Naštěstí se ale nikomu nic nestalo a do cíle dojeli všichni. Na trati byla mírně ostrá zatáčka, která bohužel nešla jinak udělat, byli jsme limitovaní výsuvnou elektrikou a lavičkami. S Maximem se do finále ještě podívali Filip Malík, Šimon Švolma, Pepa Dedek a Tomáš Hotárek. Štěpán Teslík vyhrál svoji rozjížďku, ale do finále již nenastoupil.

Slečen bylo na startu v rozjížďce šest a do finále postoupilo všech šest, nejdříve si tedy daly zkušební rozjížďku a následně finálovou jízdu, kterou zvládla nejrychleji Dominika Rupová, druhá dojela Sára Sasková a třetí Klára Průchová. Ve finále je ještě doplnily Markéta Koudelková, Viktorka Böhmová a Katka Blahová.

 

TdK3 (ročníky 2006 a 2007)

Jsme u třetí kategorie, tedy kluky a holky narozené v letech 2006 a 2007, letos druhá nejobsazenější kategorie po TdK2 a ani v Ostravě tomu nebylo jinak. Na startu se sešlo 26 kluků, které jsme rozdělili do pěti rozjížděk, a pouze vítězové mohli postoupit do finále. A kdo vyhrál svoji rozjížďku? Matěj Kubiesa, Lukáš Bartulec, Filip Zvalený, Matěj Chorobik a Vojtěch Šelong. O třetí místo bojoval Matěj Chorobik, který ještě při průjezdu do posledního kola byl třetí, ale v posledním kole ho předjel Filip Zvalený a bronz si už nenechal vzít. Druhý dojel Lukáš Bartulec a stylem „start-cíl“ vyhrál Matěj Kubiesa.

Slečny to měly v této kategorii snazší, z dvanácti holek se do finále probojovala polovina a jmenovitě to byly: Terezka Kovalská, Saša Huňková, Lucka Ruferová, Terezka Hujbojová, Karolínka Sněhotová a Andrejka Czerná. Boj To byl velký, Terezka Kovalská stejně jako Matěj Kubiesa vyhrála stylem „start-cíl“ a o druhé místo byl opět boj. V posledním kole se povedlo Saše předjet Lucku a tak si mohla na stupních vítězů stoupnout na druhé místo. Saša Huňková tedy skončila druhá a Lucka Ruferová třetí.

 

TdK2 (ročníky 2008 a 2009)

34 malých závodníků muselo tvrdě bojovat o postup do finále, šest rozjížděk, šest vítězů a tedy pouze šest finalistů. Tento ročník je letos velmi silný a navíc kluci i holky jezdí na odrážedlech, koloběžkách, ale některé už na kole s kolečky, jiní dokonce zvládnou kolo bez koleček. Svoji rozjížďku vyhrál Kryštůfek Knebel, Adámek Neubauer, Oliverek Kašing, Radimek Pekař, Vítek Zvalený a Matěj Krčmář.

Nejrychlejší byl se startovním číslem 28 Vítek Zvalený, číslo 15 přineslo štěstí Oliverovi Kašingovi, který dojel druhý a číslo 10 Adámkovi Neubauerovi, který skončil třetí.

A jsme u slečen. Nejmladší na startu v této kategorii Melissa Maske porazila i o rok starší holčičky a dokázala se probojovat do finále a nakonec dojela dokonce čtvrtá. Společně s ní ve finále ještě byly Koschazská Adélka, Kotásková Terezka, Sembolová Evička, Bažacká Lucinka a Koelblová Maruška. Adélka Koschatzská dojela první, za ní druhá Maruška Koelblová a třetí Terezka Kotásková.

 

TdK1 (ročníky 2010 a mladší)

Při pohledu do startovní listiny na data narození našich malých závodníků vidím, že úplně nejmladším závodníkem v Ostravě byl Míša Krčmář mezi kluky a Lenka Petrášová mezi holčičkami a Leňulka (jak měla uvedeno na svém startovním čísle), byla i úplně nejmladší účastnicí celkem.

Do finále se probojoval vítěz loňského závodu mezi nejmladšími závodníky, tedy kategorie TdK1, Sam Mucha a s ním Vašek Mašek, Franta Menzel, Kuba Celta, Toník Gögh, Mirek Gögh, Oliverek Turecký a Honzík Barták. Sam Mucha už měl natrénováno a tak ani letos si nenechal nikoho ze svých soupeřů pustit před sebe. Na svém odrážedle se párkrát odpíchl svými nožičkami a do cíle dojel jako úplný profík :) Pohoda, klídek, ale příští rok už na Sama čeká delší trať, tak uvidíme, zda si na stupně vítězů přijde pro svůj třetí trikot či nikoliv. Druhý dojel Vašek Mareš a třetí Franta Menzel.

A jsme u konce, ještě nám chybí nejmenší holčičky. Těch se do závodu registrovalo „pouze“ šest a tak jako nejstarší kategorie si v rozjížďce vyzkoušely svůj závod na zkoušku a pak ve finále bojovali o stupně vítězů. Do finále tedy postoupily tyto malé slečny: Leňulka Petrášová, Julinka Lasáková, Katka Halfarová, Terezka Sasková, Amálka Pacurová a Štěpánka Cihlářová. Zvítězila Julinka Lasáková, druhá dojela Amálka Pacurová a třetí Štěpánka Cihlářová. Nejroztomilejší na trati určitě byla Leňulka se startovním čísle 501, která si závod opravdu vychutnala, občas se na trati zastavila, koukala kolem sebe co se děje a pomalinku pokračovala do cíle. Celou dobu se smála jako sluníčko :)

 

 

Tento víkend máme volno a příští víkend, tedy v sobotu 1. června, vyrážíme již potřetí do Plzně na náměstí Republiky. V rámci závodu proběhnou i vložené závody pro starší děti a dospělé – na koloběžkách. Kdo bude chtít závodit, musí se registrovat buď předem na mailu, nebo na místě ve stanu akreditace. Počet míst je omezen.

Doufáme, že vyjde počasí a v Plzni bude opět více dětí než loni :)

  • Hlavní partneři projektu
  • Partner projektu